SON DAKİKA

261 saat sonra çocuklarına kavuştular: Umudumu tamamen kaybetmiştim

17 Şubat 2023, Cuma 11:02

     


Hatay'da iki aile, deprem felaketinden 261 saat sonra evlatlarına kavuşmanın sevincini yaşadı. 11. gece sona ererken Hatay'da enkaz altından sağ çıkarılan Mehmet Ali Şakiroğlu ile Mustafa Avcı'nın aileleri duygusal anlar yaşadı. Avcı ile görüşen ailesi, oğullarına yeni doğan bebeğinin fotoğrafını gösterdiler.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'ndeki bir binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı.

Şakiroğlu ve Avcı'nın aileleri, evlatlarının enkazdan kurtarıldığı haberi üzerine Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti.

261. saatinde sağ çıkarılan 34 yaşındaki Mustafa Avcı'nın annesi Emine Avcı ve babası Ali Avcı büyük sevinç yaşadı.

YENİ DOĞAN BEBEĞİNİN FOTOĞRAFINI GÖSTERDİLER

Mustafa Avcı'nın annesi Emine ve babası Ali Avcı oğulları ile görüşüp, bebeğinin fotoğrafını gösterdiler.

"UMUDUMU TAMAMEN KAYBETMİŞTİM"

Mustafa Avcı'nın babası Ali Avcı, hastanede yaptığı açıklamada, oğlunun kurtarılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Evladının hayatta olduğunu öğrenince inanamadığını anlatan baba Avcı, şöyle konuştu:

"Ben artık umudumu tamamen bitirmiş bir vaziyetteydim yani bu, gerçekten bir mucize. Ben buradan sizin aracılığınızla Hatay Vali Yardımcısı'nın ismini bilmiyorum ama ahdim olsun gidip onun ellerinden öpeceğim. Devletin sıcaklığını vali yardımcısının eliyle sırtımda hissettim. Çocuğumu tekrar bana verdiler."

"Bu konuda katkı sağlayan herkesten binlerce, milyonlarca kez Allah razı olsun. Ben o enkazı gördükten sonra oğlumun oradan sağ çıkabileceğine hiç ihtimal vermemiştim. Her şeyin en kötüsüne hazırlıklıydım. Gerçekten bir mucize oldu. Yeniden Allahutaala oğlumu ikinci kez bana vermiş oldu."

"EN AZINDAN BİR MEZARIMIZ OLSA DÜŞÜNCESİNDEYDİK"

Mustafa Avcı'nın kardeşi Kadir Avcı da ağabeyinin eşinin deprem günü doğum yaptığını belirtti.

Ağabeyinin doğumdan sonra hava almak için odadan çıktığını anlatan Kadir Avcı, "Eşinin yattığı odada hiçbir sıkıntı yok. Orada yıkım olmamış. Zemin katta yıkım oldu. Deprem anında orada yakalanmış. Eşi, çocuğu, annem ve babam çok iyi. Umudumuzu tamamen yitirmiştik. Bayağı zaman geçti aradan. Artık bulsak da en azından bir mezarımız olsa düşüncesindeydik. Hiç beklemediğimiz anda aradılar. Biz çalışmalar bitti diye evimize dönmüştük. Telefon gelince inanamadım, defalarca teyit ettim. Doğruymuş, çok şükür çok mutluyuz." diye konuştu. (AA)







 
Son Eklenen Haberler